O nama

NEPONOVLJIVO I NEZABORAVNO

Svaki gutljaj našeg vina je jedinstven. To je Unikat. To je naše obećanje.

Dobro vino se pravi tamo gde njegova priča i počinje - u vinogradu. A, najbolje vino je ono kome dopustimo da dane dušom i rodi se kad mu dođe vreme. Ono ima svoj tok. Samo takvo vino može da pruži jedinstven doživljaj ukusa i mirisa koje nikada ne zaboravimo. Mi smo vinarija koja čuva vina za neponovljive i nezaboravne trenutke.

Vinarija „Unikat“ je ideja naše porodice da proizvodimo unikatna suva crvena vina na originalan tradicionalni način. Naše vino nema hemijskih dodataka i korekcija. Mi puštamo vreme da na prirodan način grožđe pretvori u vino. Ovaj pristup jeste jednostavan, ali i težak, jer strpljenje je vrlina retkih. Mi smo odabrali put kojim se danas sve ređe ide, ali koji garantuje kvalitet i vrhunski proizvod.

Od 2018. ubiramo plodove samo sa proverenih starih čokota na kojima zri vrhunsko grožđe. Jedno od naših omiljenih mesta je 30 godina star vinograd prijatelja i velikog posvećenika gospodina Radeta Živanovića iz Fruškogorskog vinogorja. Samo sa takvim grožđem Unikat alhemija može da se dogodi. Rezultat su kabernet, vranac i merlot sa izvanrednim osobinama. Uz starinski proces proizvodnje i moderna saznanja naše tehnološkinje Nataše Radivojević, vanserijski užitak je zagarantovan. Na državnoj smotri ocenjivanja vina u organizaciji Saveza vinara i vinogradara Srbije 2020. godine dobijamo srebrnu medalju za vino vranac i bronzanu medalju za vino cabernet. Tu se naša priča ne završava jer nastavljamo posvećeno, iz berbe u berbu, da otkrivamo i postavljamo nove granice dobrog ukusa.